divendres, de novembre 21, 2014

La Mirada de Gaudenzio Marconi (1841-1885)


Gaudenzio Marconi (1841-1885) Fotògraf Suïs d'origen Italià que desenvoluparà el seu treball a França. A finals de la dècada de 1860, s'inscriu a "l'École des Beaux-Arts" de París, jugant un paper molt important en el desenvolupament de la fotografia i de les arts, ja que les seves fotografies van servir de base i model per a artistes plàstics de l'època, entre ells Rodin, no obstant això no ha estat conegut com un pioner de l'incipient art fotogràfic sinó que ha estat classificat, a causa del caràcter classicista de la seva obra com un acadèmic de les arts, ja que els seus models ens plantegen una mirada basada en les pintures i escultures del passat.

L'any 1870 es va traslladar a Brussel·les, on va continuar el seu treball i va obrir la botiga-estudi "Photos des Beaux Arts Marconi" comercials al número 53 de les Gallerie du Commerce.

+Informació:

http://www.artnet.com/artists/gaudenzio-marconi/past-auction-results

3 comentaris:

Galderich ha dit...

Aquestes fotografies acadèmiques són sensacionals. N'hi hagué uns quants que es dedicaren a aquest tema i molts no foren ni coneguts.

Enric H. March ha dit...

No deixa de ser curiós que en el moment que la fotografia acadèmica deixa de ser útil no es preservi el valor de la tècnica fotogràfica, i més en casos com aquests en què el valor de la fotografia és tan alt.

Sébastien Paul Lucien ha dit...

Pictorialisme et académisme avec une touche de ce qu'on appellerai aujourd'hui "le queer" !