dimarts, d’octubre 30, 2012

Aleister Crowley "El mag negre"


Aleister Crowley, 1898

Edward Alexander Crowley va néixer el 12 d'octubre de 1875 en Leamington Warwickshire, Anglaterra. Fill d'un ric cerveser gal·lès, a molt curta edat va quedar orfe i hereu d'una gran fortuna. Criat per dues ties solteres en un ambient extremadament purità i sever, ja que pertanyien igual que els seus pares als Germans Plymouth, una secta evangèlica conservadora i puritana. Resulta clar, en contrastar amb el seu futur comportament desenfrenat, que Aleister Crowley no va sentir-se molt a gust dins d'un ambient tan extremadament controlat.

"The joy of life consists in the exercise of one's energies, continual growth, constant change, the enjoyment of every new experience. To stop means simply to die. The eternal mistake of mankind is to set up an attainable ideal"

Aleister Crowley

Aleister Crowley va estudiar a Cambridge, però mai va arribar a graduar-se, la qual cosa no va impedir que per primera vegada comencés a sentir-se lliure i comencés la seva tasca d'escriptor i poeta. Es diu que va ser en aquesta època quan va començar a revelar-se i declarar-se acèrrim enemic de l'església cristiana, anteposant la màgia com el millor mitjà per aconseguir la realització espiritual. A més va expressar el seu odi cap als seus pares als quals sempre va voler fer mal, per la qual cosa no és d'estranyar que la seva pròpia mare l'anomenés "La Bèstia".

L'interès d'Aleister Crowley per l'ocult va començar després de llegir a Carl Von Eckartshausen, el llibre del qual "Die Wolke über dem Heiligtum" (El núvol sobre el Santuari) li va impactar notablement, en parlar d'una suposada germanor d'adeptes que treballen pel benestar de la humanitat.Aleister Crowley va anomenar Il·luminisme Científic al sistema que va desenvolupar per la A.A. (Astrum Argentum), organització que va crear després d'abandonar la "Hermetic Order of the Golden Dawn"; i el lema del qual és "El mètode de la Ciència, l'objectiu de la Religió", en el qual segons Aleister Crowley "està expressat tot". Per difondre el seu missatge va publicar la revista "The Equinox" (L'Equinocci).Aleister Crowley va suggerir a Winston Churchill que usés el signe de la victòria (el famós Thumbs Up, quan s'aixeca el dit polze per expressar una afirmació o victòria). Així mateix, va publicar un petit pamflet que conté poemes relacionats amb el tema, titulat "Thumbs Up: A Pentagram - a Pentacle to win the war" perquè també ho usessin els soldats.

Aleister Crowley, 1904

Dins les associacions ocultistes a les quals pertanyia s'explica la ja citada Golden Dawn, on després d'escalar ràpidament els nivells inferiors va tenir altercats amb altres membres de la mateixa ordre, com William Butler Yeats i S.L. McGregor Mathers. Va ser en la Golden Dawn on Aleister Crowley comença a practicar els rituals màgics seguint una traducció de Samuel Liddel Matters d'un manuscrit del segle XV titulat "El Llibre de la Màgia Sagrada d'Abra Melin el Mag". Aleister Crowley va ser ràpidament expulsat de la Golden Dawn fundant l'A. A. (Astrum Argentum) arribant a ser un personatge important de la OTO (Ordo Templi Orientis) una societat maçònica Rosa-creu fundada l'any 1902 per Karl Kellner per a la que Aleister va escriure els textos d'una missa gnòstica i on regirà la seva llei de Thelema. També serà membre de moltes altres societats ocultistes.

Boleskine House

Després, Aleister Crowley es va retirar a Escòcia, on va comprar una casa a la vora del llac Ness a la qual va nomanar Palau de Boleskine i d'acord a la tradició escocesa es va fer cridar Laird (terratinent) de Boleskine i Abertarff. Anys més tard Jimmy Page, del grup Led Zeppelin, compraria la mateixa casa en què va habitar Aleister Crowley.

A Aleister Crowley li agradava canviar-se el nom contínuament: La bèstia 666, Master Therion, Perdurabo (El que romandrà), Comte Vladimir Svareff, Príncep Chioa Khan, Baphomet, Lord Boleskine, etc. En quant a les acusacions de practicar la màgia negra i misses Negres, Aleister Crowley va afirmar en una declaració al diari anglès "London Sunday Dispatch":

"Se m'ha acusat de ser "mag negre". No s'ha fet mai afirmació més ximple sobre mi" ...."Per a practicar màgia negra has de violar tot principi de la ciència, decència, i intel·ligència. Has d'estar obsessionat amb una idea dement de la importància del mesquí objecte dels teus detestables i egoistes desitjos.

...."La Missa Negra" és un assumpte totalment diferent. Jo no podria celebrar-la encara que volgués, perquè no sóc un sacerdot consagrat de l'Església Cristiana. El celebrant ha de ser un sacerdot, perquè tota la idea de la pràctica és profanar el Sagrament de l'Eucaristia. Per tant, has de creure en la veritat del culte i l'eficàcia de la seva ritual".

Aleister Crowley, un personatge xarraire i fins a cert punt irresponsable, que a vegades deia coses per dir-les, sense la més mínima serietat, la qual cosa forma part del seu comportament sovint contradictori. Durant la primera guerra mundial va dir estar a favor dels alemanys arribant a suggerir que Anglaterra hauria de repartir-se entre França i Alemanya. Durant la segona guerra mundial es mostrava obertament a favor d'Anglaterra. Yeats, membre de la Golden Dawn, comentarà en una carta dirigida a un amic que "Crowley ha estat fent imatges de cera de tots nosaltres i clavant agulles en elles", la qual cosa és una pràctica de màgia negra que contradeia les seves declaracions.

Durant la seva estada als Estats Units, després de la primera guerra mundial, Aleister Crowley va establir diverses relacions amb persones de diferents orientacions sexuals amb l'objecte de reforçar els seus rituals màgics. Serà aquí on va conèixer a Leah Hirsing, qui va pertànyer al grup de les Dones Escarlata.

Aleister Crowley, 1899

Aleister Crowley no només va dedicar la seva vida a l'estudi, pràctica i divulgació de la màgia, sinó que també es va dedicar, gràcies a la fortuna que li havien deixat els seus pares, a jugar als scacs, practicar alpinisme, arribant fins i tot a participar en expedicions pioneres al seu temps, com la liderada per Oscar Eckenstein al K2, en l'índia, amb 8611 metres d'altura. Si bé l'expedició en la que va participar Aleister Crowley no va aconseguir el cim, sí que es considera com el primer intent seriós, arribant a una altura aproximada entre 6600 i 6705 metres d'altura sense tancs d'oxigen. També es diu que Aleister Crowley practicava, entre altres disciplines esportives, el ciclisme i el piragüisme. A més va ser un viatger impenitente, ja que va recórrer el món, residint a Londres, Foyers, París, Nova York, el Caire i Cefalù. Va recórrer Xina, Índia, Ceilan, Birmània, el Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Espanya, França, Itàlia, Suïssa, Mèxic, Canadà, etc.

A part dels seus textos ocultistes, va ser novel·lista, poeta i assagista, amb més de 80 llibres escrits (va començar amb 23 anys, i mai va cessar d'escriure fins a la seva mort), encara que la majoria sobre màgia, càbala, esoterisme, ioga i, bastants més que tractarien sobre el seu sistema Magick, la K final és per a distingir-ho de la màgia il·lusionista, a més que aquesta K es relaciona amb l'arcà 11 del tarot "La força", que al·ludeix a la màgia sexual.

Un altre dels temes que abordaria en les seves creacions literàries seria la nova filosofia o religió que se suposa li va ser dictada per un dimoni, anomenat Aiwass i que imposa la llei de Thelema (Voluntat en grec), en la que, en poques paraules, predica el "Do what thou wilt shall be the whole of the Law" o "Fer el que tu vulguis és el tot de la Llei", i "L'amor és la llei, amor sota voluntat". Una llei basada en la irresponsabilitat dels actes i que va ser l'antecessora del moviment hippie dels anys 1970.

Aliester Crowley & Rose Kelly amb la seva filla

La història del Llibre de la Llei comença quan Aliester Crowley es casa amb Rose Kelly, filla d'un reconegut pintor retratista Frederic Festus Kelly. Aleister Crowley i Rose Kelly estaven de lluna de mel al Caire, quan Kelly sense tenir coneixements d'ocultisme ni gens d'interès en aquest tipus de temes, va començar a entrar en estats de trànsit i a dir-li al seu marit que el déu Horus estava tractant d'entrar en contacte amb ell. Es diu que per comprovar la veracitat dels missatges de Kelly, Aleister la va dur a un museu del Caire i li va dir que li assenyalés a Horus, sent testimoni de com ella ho va portar a un monument funerari de fusta, il·lustrat amb escenes mitològiques i jeroglífics. A més, aquest monument conegut com "l'estela de la revelació", tenia el número 666 en l'índex de peces del museu.


Després, els dies 8, 9 i 10 d'Abril (Els dies sumats que donen 9, 8 + 9 + 10 = 27; 2 + 7 = 9, que segons la numerologia es considera el numero per invocar al dimoni) de 1904, entre les 12:00 p. m. i la 1:00 p. m. Aleister va rebre d'una entitat anomenada Aiwass o Aiwaz un capítol per dia, realitzant "El llibre de la Llei" o "Liber Legis", on exposa la Llei de Thelema que consta de 220 versos. Aviat la llei de Thelema es convertiria en una nova religió i guanyaria adeptes al llarg de tot el món. En relació al Liber Legis, un biògraf escriu: "En comparació amb altres textos religiosos, es tracta d'un llibre curt i, estableix una llei simple, la llei de Thelema". Després de la publicació del Liber Legis i d'un diccionari cabalístico titulat Liber 777, Crowley va tenir una filla que va morir amb dos anys i es va separar de Kelly per lliurar-se a una intensa activitat sexual i a la fundació de la revista The Equinox, així com a la seva ordre A.A. (Astrum Argentum). El Liber Legis suposa la llei de Thelema per al Nou Eón d'Horus, que es diu que va començar en 1904 amb la recepció del text, reemplaçant al Eón d'Osiris.

Víctor Neuburg

Cap a 1908, Aleister manté una relació homosexual amb el poeta Víctor Neuburg, d'aquesta relació sorgirien revelacions màgiques, fruit dels trànsits aconseguits mitjançant l'ús de drogues. Seria amb Victor Neuburg amb qui realitzarà un viatge per Espanya, viatge que començarien a Baiona creuant els Pirineus i arribant a Pamplona, Logronyo, Sòria, Burgo d'Osma, Aranda de Duero i Madrid. Durant el seu recorregut els confondrien amb captaires, bandits i anarquistes, arribant a ser arrestats, doncs ningú comprenia que volguessin travessar Espanya a peu. En les seves "Confessions", Crowley no deixa Espanya ben parada, ja que afirma que la gent és bruta, salvatge i viu en condicions miserables.

Al el Museu del Prado contempla el que considera el millor quadre del món: Les Meninas de Velázquez. "Em va ensenyar l'única cosa que volia saber de la pintura: que el subjecte del quadre és una mera excusa per mostrar formes i colors de tal forma que expressin la part més íntima i recòndita de les seves actuacions"
L'estat físic de Neuburg no és bo i decideixen continuar per tren. Arriben a Granada i Ronda per a finalment recalar a Gibraltar.

Anys després, de tornada d'un viatge per Àfrica, Crowley tornaria a Granada i visita l'Alhambra on té la sensació d'haver viscut en una reencarnació anterior: "... Havia de tenir per costum anar a la torre occidental per mirar la vall i la ciutat, amb la serra al fons..."

Un dia acudeix a veure ballar i cantar a les gitanes i viu una nit d'amor inoblidable que explica en un dels seus poemes de "Clouds without Water""Crowley fundaria l'Abadia de Thelema en la població de Cefalú, Sicília, on va romandre al costat de varis dels seus seguidors fins que va ser expulsat d'Itàlia pel govern de Benito Mussolini degut a la mort de Raoul Loveday per una presumpta intoxicació amb substàncies al·lucinògenes, a més es creia que era un espia britànic, creença que Aleister Crowley no va desmentir. Es diu que durant la seva estada a Sicília, juntament amb un parell de devotes i un petit grup, organitzava orgies diàriament amb l'objecte de potenciar certs rituals màgics i era freqüent la presència dels seus amants a les sales d'emergència de la localitat així com les desaparicions de dones.

"Modern morality and manners suppress all natural instincts, keep people ignorant of the facts of nature and make them fighting drunk on bogey tales"

Aleister Crowley

A la fi de la seva vida estava en fallida. Va morir en una casa d'hostes en Hastings Sussex, Anglaterra, l'1 de desembre de 1947, atacat per l'asma que va patir al llarg de gran part de la seva vida, que s'havia agreujat durant els últims anys, anys durant els quals s'havia dedicat a la publicació dels seus llibres i a somiar amb l'establiment de la Llei de Thelema al món. En la cerimònia d'incineració, a la qual van acudir alguns deixebles i amics, es van llegir versos dels textos de Thelema, del Liber Legis i també del seu Himne a Pa. Segons la infermera que acompanyava a Aleister Crowley en el seu llit de mort, les seves últimes paraules van ser: "De vegades m'odio a mi mateix".La figura de Aleister Crowley ha estat represa per múltiples figures del mitjà artístic, tals com John Lennon, qui posaria el rostre de Aleister Crowley com un dels personatges de la portada de l'àlbum Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band, dels Beatles. Jimmy Page, guitarrista de Led Zeppelin compraria Boleskine House, la casa de Aleister Crowley.

No hi ha el menor dubte de la influència que representa la figura de Crowley per al reconeixement del satanisme i l'aplanament que la seva figura suposa per a la creació, en 1966, de l'Església de Satan per part d'Anton Szandor LaVey


+ Informació:

Aleister Crowley
Biography of Aleister Crowley / Great Tarotists of the Past
Aleister Crowley EXPOSED!
http://www.thelema.org


22 comentaris:

Galderich ha dit...

Había oído fragmentariamente hechos diversos y dispersos de Aleister Crowley pero nunca los había relacionado. Gracias una vez más por el artículo.

Leopold ha dit...

Fascinante personaje, no sabía nada de el hasta hoy. ¡¡¡

Xim ha dit...

Personaje de sobra conocido, aunque muchos de los detalles los desconocía, en todo caso puedes añadir a John Lennon y Jimmy Page el nombre de Pop Levi y su álbum de debut del 2007 titulado: "The Return to Form Black Magick Party", como verás está escrito claramente magicK con K...

besotes místiKos

MM de planetamurciano ha dit...

Madremía que vida la de este tipo!! Quién pudiera acabar arruinado despues de haber llevado una vida tan exprimida. Me resulta curioso que huyendo de la religión acabara en manos de la magia y no, por ejemplo, de la ciencia; eso demuestra que no estaba tan lejos de los cristianos como él pensaba.
Su última frase es para pensársela...¿Estaría arrepentido de su vida? ¿Habría hecho algo en sus últimos días que lo hacía sentirse culpable?

Uno ha dit...

¿Y cómo me cuentas esto ahora que acabo de estar en Cefalú? Con lo que me hubiera yo divertido indagando de haber sabido de su estancia allí. Y de haber sabido de su existencia.

Anònim ha dit...

Me nace una ??? Por que es importante un tipejo que exalta la maldad... y el odio? pense que este blog manejaba otro tipo de informacion. Que tisteza!!!

senses and nonsenses ha dit...

había oído hablar de Aleister Crowley, pero no caía en relación a qué, ni dónde. sabía que no era por los Beatles, ni por Led Zeppelin. algo tiene que ver en la génesis de La semilla del diablo de Polanski, no?
descubro ahora que fue uno de los ilustres inquilinos del Edificio Dakota de NY.

El Deme ha dit...

Menuda biografía la de Aleister. Todas las personas que en un momento dado han manifestado su interés por Lo Oculto, merecen un pedestal, porque no se puede vivir sin magia y sin misterio.

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Es un personaje que desde hace tiempo me fascina, así que nada mejor que dedicarle una entrada con parte de la información existente en la red, la cual es muy abundante.

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Totalmente de acuerdo en la fascinación que provoca.

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Gracias por la aportación.

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Eso fue lo que dijo la enfermera, yo no creo que se arrepintiera, al fin de cuentas llevó la vida que quiso.

Javier Arnott Álvarez ha dit...

La próxima vez me avisas con tiempo y miro si hay alguna información de este tipo sobre el lugar que visites.

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Yo pensaba que seguramente era un personaje conocido por ti. Apuesto a que estás investigando.

Javier Arnott Álvarez ha dit...

A mi es un mundo que me fascina tanto como me asusta.

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Me cuesta mucho responder a un comentario anónimo, pero en este caso en vez de responder haré una pregunta. De verdad, ¿Crees que es así? yo no veo ni maldad ni odio y sí ganas de cuestionar lo que se da por cierto y seguro. La vida no es un mero acatamiento de las normas y sí una voluntad de explorar, conocer y revelarse.

Justo ha dit...

Me has dejado anonadado, de verdad. Yo no había oído nunca hablar de él, o no me acordaba, por lo menos. Su biografía es cuando menos interesante, no puede negarse. Hizo honor a su filosofía de que no se puede permanecer quieto.

(Y la ocurrencia de repartir Inglaterra entre Francia y Alemania, jaja..).

Javier Arnott Álvarez ha dit...

Creo pensar que más bien no te acordabas, aunque es un personaje que cuando lo conoces te quedas enganchado a su vida. Realmente fascinante.

Carlos Be ha dit...

¡Muchas gracias una vez más!

Javier Arnott Álvarez ha dit...

De nada, un placer recibir un comentario tuyo.

David Fula ha dit...

Hola a todos, quiero tener acceso a los poemas eroticos y pornográficos que este hombre hizo, he encontrado algunos pero se que son más, no he podido encontrarlos ya que pues he estado investigando y pues se dice que han prohibido muchas cosas de las que él ha hecho. Gracias cualquier informacion mi correo es davidfula@hotmail.com

David Fula ha dit...

Hola a todos, quiero tener acceso a los poemas de Aliester Crowley de erostismo y pornografía que él escribía cuando era joven, he investigado sobre sus escritos, pero pues se sabe que muchos los han prohibido, me llama mucho la atención la manera como el escribe, si alguien quisiera compartirlos conmigo les agadezco les dejo mi correo, muchas gracias. davidfula@hotmail.com