dijous, de juny 12, 2014

La Mirada de Danny Lyon: "Uptown" & "The Bikeriders"

Couple with Newborn Baby, Chicago

A mitjan dels anys 60 Lyon és proposa donar veu als que d'una altre manera no la tindrien, és tracta de retratar als immigrants vinguts des dels Apalatxes i el sud d'Amèrica

"Congelar en el temps algun moment, algun gest, una cara, per ser observada per sempre o per un temps breu per aquells que mai la veuran si no se'ls ensenya. Les imatges no es fan per molestar les consciències de la gent, però si per alterar-la. Les fotos no estan demanant ajuda per a aquestes persones, sinó alguna cosa molt més difícil; ser molt conscient de la seva existència, una existència tan real i important com la seva pròpia existència".

Danny Lyon

Two Brothers, Chicago

Family with a baby, Chicago

Inside Kathy's Apartment, Chicago

Three young men, Chicago

Children at an apartment entrance, Chicago

Al 1968, just abans de la mítica pel·licula "Easy Rider", Danny Lyon publicar The Bikeriders. Un treball pioner del fotoperiodisme modern. Col·lecció de fotografies i entrevistes que documenten l'estimació pel risc de la banda a la que Lyon va pertanya els Outlaw Motorcycle Club de Chicago. La contracultura abans de la pròpia contracultura.

"és la interpretació personal d'uns motoristes, la majoria dels quals conec i estima. El que va motivar aquest treball, més enllà de l'observació d'un món desconegut per a nosaltres, és el que jo cridaria l'esperit dels Bikeriders: l'esperit d'unes mans que fan rugir els motors d'aquestes enormes màquines, conduint-les unes vegades per circuits de carreres, barrejant-se amb el tràfic, i unes altres sense rumb fix".

Danny Lyon

New York Eddie's, Chicago

Route 12, Wisconsin from The Bikeriders

Sparky and Cowboy (Gary Rogues)

Renegade's funeral, Detroit

Funny Sonny packing with Zipco

Jack, Chicago

From Dayton to Columbus, Ohio

Crossing the Ohio River 

From Lindsey's room, Louisville

Prèviament:

La Mirada de Danny Lyon: "Conversation with the Dead"

+ Informació:

The Bikeriders - Danny Lyon
Uptown - Danny Lyon2 comentaris:

Enric H. March ha dit...

M'agraden sobretot, les fotos familiars. Si t'entretens a mirar tots els detalls es pot escriure una història de l'estètica (i l'ètica). Els 50 i els 60 són molt rics en aquest sentit.

Sébastien Paul Lucien ha dit...

Un universo lejos del mio pero gracias al arte del fotografo se me lo acerco ! ( y gracias a ti tambien !)