divendres, de març 06, 2015

Retornant sobre Joan Colom i AltemirEl 29 d'abril del 2011 vaig dedicar una entrada dedicada a Joan Colom i Altemir, ara torno sobre la seva obra fotogràfica. La veritat és que poc o res hem d'explicar sobre el seu treball, les seves fotografies s'expliquen totes soles.Però aquesta tornada sobre la seva mirada és molt adient en aquests moments, augment de l'exclusió social, augment de la pobresa, encara que tinguis un treball segurament seràs pobra, desaparició de les cobertures socials, treballs precaris i, si és que es pot dir, el feridor de tot; els nens que han sigut llançats a la pobresa més absoluta.
Tots ells motius prou suficients per retornar a revisar l'obra de Joan Colom i Altemir, els budells d'un barri que durant anys ha estat símbol de marginació en mig d'una societat que ho veia com una cosa normal, ara és pitjor, ara ni tant sol es vol mirar ni acceptar.

Prèviament:

Joan Colom i Altemir: Les gents de El Raval

4 comentaris:

Galderich ha dit...

Amb en Joan Colom em passa una cosa: cada vegada que el miro hi veig coses noves!

El Deme ha dit...

Cada mirada de cada fotografiado expresan la dureza y la resignación de la vida. Excelente artista.

Enric H. March ha dit...

El fotògraf del carrer. No hi ha ningú que hagi estat capaç de captar tants detalls a través de la fotografia. No és només l'època, sinó una capacitat extraordinària de veure la foto abans de fer-la.

Nuria Cubero ha dit...

No coneixia a Joan Colom, aquesta mostra m'ha servit per acostar-me a la seva obra i saber que ho seguiré en endavant. Mostra molt i és molt mes el que suggereix.